Welkom bij NIOC2025!

Default Header Image

Het NIOC (Nederlands Informatica Onderwijs Congres) is een tweejaarlijks congres waarbij we alle docenten van het VO, MBO, HBO en WO, die actief zijn betrokken bij ICT-onderwijs, uitnodigen hun ervaringen te delen en zo van elkaar te leren.

In 2025 wordt het NIOC georganiseerd door hogeschool Windesheim. Het congres zal plaats vinden op 27 maart 2025 op de campus van Windesheim in Zwolle.

Thema: ICT in Transitie

Ieder NIOC staat altijd in het teken van een thema. In 2025 staan we stil bij het thema “ICT in transitie”. Als we spreken over transities bedoelen we veranderingen die gericht zijn op een betere wereld. Het gaat dan vaak over grote maatschappelijke vraagstukken waar we vanuit de ICT kunnen zorgen voor een versnelling. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie. Transities vragen van ICT’ers dat ze multidisciplinair kunnen samenwerken. Transities vragen ook van leerlingen/studenten wereldburgerschap, ethisch handelen, een ondernemende en onderzoekende houding en creatief vermogen.

Bij ICT in transitie denken we ook aan de transitie van ICT zelf, de digitalisering van de samenleving. De opkomst van generatieve AI verandert beroepen en ook het beroep van ICT’er. Hoe bereiden we onze leerlingen/studenten voor op deze beroepen?

Tijdens het NIOC hopen we van jullie en met jullie te leren. Geef ons door via nioc2025@windesheim.nl als je een bijdrage wilt leveren aan het NIOC rond dit thema en hoe deze bijdrage eruit ziet (workshop/lezing). Laat je mailadres bij ons achter zodat we je op de hoogte kunnen houden van het programma.

To top